> Főoldal | Befektetőknek

Rendkívüli tájékoztatás a Magyar Nemzeti Bank által hozott határozatról

2016. december 22.

Rendkívüli tájékoztatás a Magyar Nemzeti Bank által hozott határozatról

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (székhelye: 1033 Budapest, Flórián tér 1.; cégjegyzékszáma: Cg.01-10-045857; a továbbiakban: „Társaság”) ezúton értesíti tisztelt részvényeseit és a tőkepiac szereplőit, hogy a Magyar Nemzeti Bank határozatában engedélyezte, hogy a Társaság minősített befolyást szerezzen az MKB Életbiztosító Zrt.-ben, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt.-ben.

2016. október 7-én került sor a szerződés aláírására, melynek értemében a Társaság az MKB Életbiztosító Zrt. 98,97%-át, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt. 98,98%-át vásárolja meg a Versicherungskammer Bayern-től. Mind a Gazdasági Versenyhivatal, mind a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélye megérkezett, a tranzakciót a felek a köztük lévő megállapodás értelmében 2016 év végéig tervezik lezárni.

A Magyar Nemzeti Bank egyúttal engedélyezte a VINTON Vagyonkezelő Kft. és tagjai közvetett részesedésszerzését is. A VINTON Vagyonkezelő Kft. és tagjai a Bit. 5. sz. melléklete alapján a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt-ben 15,73%-os részesedéssel rendelkeznek, a tranzakciót követően az MKB Életbiztosító Zrt-ben és az MKB Általános Biztosító Zrt-ben 15,57%-os mértékű közvetett részesedést szereznek.