> Főoldal | Biztosításaink | Pannónia életbiztosítások | Kiegészítő biztosítások | Halál esetére szóló Díjátvállalási kiegészítő biztosítás

Halál esetére szóló Díjátvállalási kiegészítő biztosítás

Pannónia Halál Esetére Szóló Díjátvállalási Kiegészítő Biztosítás

A díjátvállalási kiegészítő biztosításokkal az ügyfél gondoskodhat arról, hogy hozzátartózói megkapják a biztosítási összeget abban az időben, amikor arra előreláthatólag leginkább szükségük lesz.

A Pannónia Halál Esetére Szóló Díjátvállalási Kiegészítő Biztosítás önállóan nem, csak a Pannónia befektetési életbiztosításai és a Pannónia Kockázati Életbiztosítás mellé köthető meg. E termékünk esetében a biztosító díjátvállalási szolgáltatást nyújt a kiegészítő biztosításban megjelölt biztosított halála esetén. Ez azt jelenti, hogy a biztosító átvállalja a főbiztosítás (befektetési vagy kockázati életbiztosítás) és a hozzá kapcsolódó kiegészítő biztosítások (kiegészítő balesetbiztosítás) fennmaradó díjainak fizetését.
 

A díjátvállalási kiegészítő biztosítás megkötése különösen ajánlott az alábbi esetekben:

 • a szerződő és a biztosított személye eltér egymástól
  Nem ritka, hogy egy életbiztosítási szerződésben a szerződő és a biztosított nem ugyanaz a személy (tehát nem az a személy fizeti a díjakat, akire a biztosítást megkötötték). Ilyen esetben nem csekély kockázatot jelenthet, ha a szerződő a díjfizetési időszak során életét veszti, és a biztosított (aki ilyen esetben a szerződő helyébe léphet) esetleg nem tudja fizetni a további biztosítási díjakat.
  Ez a veszély azonban kivédhető, ha a szerződő saját magára megköti a díjátvállalási kiegészítő biztosítást, így halála esetén a biztosított számára továbbra is fennmarad a biztosítási védelem anélkül, hogy díjakat kellene fizetnie, hiszen a biztosító átvállalja a díjfizetést.

 • a szerződésben több biztosítottat is megjelöltek
  Amennyiben egy kockázati vagy befektetési életbiztosításban két biztosítottat is megjelöltek, és mindkettejükre megkötötték a díjátvállalási kiegészítő biztosítást, úgy abban az esetben, ha egyikük elhalálozna, a másik biztosított vonatkozásában további díjfizetési kötelezettség nélkül marad érvényben a biztosítási védelem.
   
 • a szülők gyermekük jövőjét szeretnék megalapozni a Pannónia befektetési életbiztosításaival
  A Pannónia befektetési életbiztosítások esetén optimális megoldás, ha egyúttal halál esetére szóló díjátvállalási kiegészítő biztosítást is kötnek, különösen abban az esetben, ha a befektetési életbiztosítással gyermekük jövőjét szeretnék megalapozni a szülők (például a gyermek tanulmányaira, lakásvásárlására kívánnak takarékoskodni). Ilyenkor érdemes a unit linked (befektetési) biztosítás lejáratát arra az időpontra időzíteni, amikor a gyermek eléri azt az életkort, amikor szüksége lehet a megtakarításra.
  Ha a befektetési életbiztosítás mellé díjátvállalási kiegészítő biztosítást is kötnek, akkor a szülők nyugodtak lehetnek afelől, hogy a gyermek életkezdéséhez szükséges összeg a tervezett időpontban akkor is rendelkezésre fog állni, ha valamelyik szülő ezen időpont előtt elhalálozik (és így a biztosítás díját nem tudja fizetni). A biztosító ebben az esetben a teljes hátralévő tartamra átvállalja a díjfizetést, és lejáratkor a rendelkezésre álló összeget fizeti ki a gyermek (mint kedvezményezett) részére.

 • egy házaspár tagjai Pannónia befektetési életbiztosításai révén szeretnék megteremteni nyugdíjas éveik anyagi biztonságát
  A díjátvállalási kiegészítő biztosítást olyan párok részére is ajánljuk, akik nyugdíjas éveik anyagi biztonságát szeretnék megteremteni és e célból két biztosítottra szóló unit linked biztosítást (Pannónia Esszencia, Pannónia Klikk, Pannónia Pro) kötnek. Ilyenkor is érdemes mindkét biztosítottra megkötni a díjátvállalási kiegészítő biztosítást, hiszen ha a házaspár egyik tagja elhalálozik, az életben maradt biztosított nem biztos, hogy egyedül is képes finanszírozni a biztosítás díjait.
  Amennyiben viszont a házaspár úgy dönt, hogy unit linked biztosításuk mellé díjátvállalási kiegészítő biztosítást is vásárolnak, úgy egyikük halála esetén a díjak fizetését a biztosító átvállalja, s ezáltal a nyugdíjba vonulás időpontjára a tervezett tőke mindenképpen az életben maradt biztosított rendelkezésre fog állni.
   

Amennyiben további kérdései vannak a termékről, kérjük vegye fel a kapcsolatot személyes CIG Pannónia képviselőjével, vagy keresse ügyfélszolgálatunkat a +36-1-5-100-200-as telefonszámon.


 

Lépjen velünk kapcsolatba!

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot!


Kérjük, írja a képen látható számsort a mellette található mezőbe. Ha új számsort szeretne, kattintson a képre!