> Főoldal

Hírek

2017. március 24.

Nevet váltanak a CIG Pannónia új biztosítói

Mint az ismeretes, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. előterjesztette soron következő közgyűlésének a tavaly megvásárolt MKB Életbiztosító Zrt. és MKB Általános Biztosító Zrt. beolvasztását a CIG Pannónia biztosítókba. Ez a két vállalat jogi integrációját jelenti, ahol a CIG Pannónia biztosítók az MKB biztosítók jogutódjaként viszik tovább a szerződéseket, vállalják a szerződésekből eredő kötelezettségeket. A folyamat több hónapot vesz igénybe, és több lépésben zajlik le.

2017. március 13.

Az év befektetési sztorija: tőzsdei legek között a CIG Pannónia

Idén is díjazta a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). A közel húsz éves múltra visszatekintő “BÉT Legek” díjátadóján a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. „Az év részvénypiaci befektetési sztorija” kategória díját vette át a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjai közül választott szakmai zsűri döntése alapján.

2017. március 7.

Jó hír: pénzügyi tudatosság terén már közel a női-férfi egyenjogúság

Miben különböznek a nők és a férfiak, ha pénzügyekről van szó? A nők jobban odafigyelnek kiadásaikra és megtakarításaikra, mint a férfiak. Pénzügyekről tájékozódni a többség az interneten szeret, ám a nők szívesebben fordulnak tanácsért biztosítójukhoz, bankjukhoz. A családon, párkapcsolaton belül a pénzügyi döntésekbe a nők gyakrabban vonják be partnerüket, mint a férfiak, ám az eltérés viszonylag csekély mértékű – derült ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. megbízásából végzett nőnapi felmérésből, amely a nők és férfiak eltérő pénzügyi szokásait vizsgálta, és amely számos közkeletű tévhitet cáfol.[1] Igaz-e az a sztereotípia, hogy a pénzügyekkel, biztosításokkal kapcsolatos döntéseket többségében a férfiak hozzák meg, mert ők „jobban értenek a pénzhez”? Leegyszerűsítve erre a kérdésre kereste a választ a CIG Pannónia friss kutatása. Az idei nőnap egyik jó híre, hogy ez az állítás így nem igaz. A mai magyar társadalomban pénzügyi tudatosság és döntéshozatal szempontjából már majdnem megvalósult a női-férfi egyenjogúság.

 

Emlékeztető a 2016-os adóévre vonatkozó igazolásokról!

Ezúton tájékoztatjuk azon Ügyfeleinket, akik nyugdíjbiztosítási szerződéssel rendelkeznek és Társaságunkhoz nyugdíjbiztosítási adókedvezményre jogosító befizetést teljesítettek, a nyugdíjbiztosításra vonatkozó rendelkező nyilatkozathoz szükséges igazolást kiállítottuk.

2017. február 21.

Gyorsjelentés: 1,239 milliárd forint nyereség a CIG Pannóniánál

Jelentős mértékben, 22 százalékkal növelte adózás előtti eredményét a CIG Pannónia 2016-ban az azt megelőző évhez képest. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. adózott nyeresége kapott osztalék nélkül 814 millió forint, biztosítástechnikai eredménye 949 millió forint. A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. 203 millió forint, a Pannónia CIG Alapkezelő Zrt. 222 millió forint további nyereséget termelt a cégcsoportnak 2016-ban, így az össznyereség elérte az 1,239 milliárd forintot. A CIG Pannónia megvásárolta a Versicherungskammer Bayern-től az MKB Életbiztosító Zrt. és MKB Általános Biztosító Zrt. többségi tulajdonrészét – olvasható a vállalat magyar számviteli szabályok szerint készített negyedik negyedéves gyorsjelentésében.

 

CIG Pannónia VIP Kártya Best Doctors® egészségbiztosítással rendelkező ügyfelek részére

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. magyar magánegészségügyi szolgáltatókkal indult együttműködése révén a Best Doctors® egészségbiztosítással rendelkező ügyfelek 2017. februárjától 10%-os egyedi kedvezménnyel vehetnek igénybe egészségügyi szolgáltatásokat az együttműködő intézményeknél.

 

Tájékoztatás 2016-os adóévre vonatkozó igazolásokról

Ezúton tájékoztatjuk azon Ügyfeleinket, akik nyugdíjbiztosítási szerződéssel rendelkeznek és Társaságunkhoz nyugdíjbiztosítási adókedvezményre jogosító befizetést teljesítettek, a nyugdíjbiztosításra vonatkozó rendelkező nyilatkozathoz szükséges igazolást kiállítottuk.