> Főoldal

Hírek

 

Ki tud többet a pénzügyekről? Indul a 6. PénzSztár verseny

1095 négyfős, 14-22 évesekből álló középiskolás csapat részvételével, október 11-én startol a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye. A játékos megmérettetés több mint 50 szervezet – köztük 12 egyetem – példaértékű összefogásával, a Budapest Bank kiemelt és a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. ezüst fokozatú támogatásával, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Gazdasági Versenyhivatal szakmai partnerségével, immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A verseny célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi műveltség fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában

 

Ha kétszeresére nőne az átlagnyugdíj, akkor lennének elégedettek a magyarok

Semennyire sem bíznak a nem nyugdíjaskorú magyarok a majdani állami nyugdíjban: 95 százalékuk szerint nem fog tudni megélni belőle az elvárásainak megfelelően. A nők átlagosan 208 ezer Ft, míg a férfiak átlagosan 240 ezer Ft havi nyugdíjjal lennének elégedettek, de közben ennek a felére számítanak – állapítja meg a CIG Pannónia Biztosító megbízásából készült kutatás.

 

Orvosi műszerektől, kalocsai mintás hímes tojáson át, pulikutyáig – mit szállítanak a magyar cégek repülővel?

Idén várhatóan újabb rekordot dönt a légi szállítmányozás Magyarországon, és ennek kapcsán a CIG Pannónia Biztosító elemzői azt vizsgálták, hogy milyen trendek jellemzik a piacot, mit és hová szállítanak a magyar cégek a leggyakrabban repülővel.

 

Havi 179 óra hamburgersütés fedezi az albérletet

A budapesti albérletárak robbanásszerű emelkedése ismét felhívta a figyelmet az egyetemi tanulással járó költségekre, melyeknek a terheit sok esetben a szülők és gyerekek együtt viselik. A CIG Pannónia Biztosító regionális összehasonlító elemzéséből kiderül: legkevesebbet, átlagosan 97 órát a bécsi egyetemistáknak, a legtöbbet, 179 órát pedig a budapesti diákoknak kell gyorsétteremben dolgozniuk, hogy ki tudják fizetni egy egyszobás, bútorozott garzonlakás havi bérleti díját.

 

1,155 milliárd forint nyereség a CIG Pannóniánál az első félévben

Közel 11,5 milliárd forintos díjbevétel mellett az egy részvényre eső nyereség 15,1 forint – adta hírül a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. második negyedéves tőzsdei gyorsjelentésében.

 

Ügyfélportál karbantartás

2018. július 17-én, kedden 17:00-19:00 között karbantartás miatt a Pannónia Életbiztosító Ügyfélportál nem lesz elérhető.

2018. június 21.

Mégsem tér vissza a lakossági casco piacra a CIG Pannónia

A jövedelmezőség további javítása érdekében a CIG Pannónia úgy döntött, hogy a 2016-os biztosító-felvásárlás során megörökölt lakossági casco ügyfélállomány szerződéseit ütemezett felmondással megszünteti. A döntést az indokolja, hogy a casco piacon tapasztalt kiélezett verseny miatt a termék nyereségessége elmarad a CIG Pannónia más termékeinek mutatóitól, így a biztosító inkább azokat a termékeit fejleszti, amelyekkel versenyképes tud lenni, és a tulajdonosi érdekeket is maradéktalanul érvényesítheti.