> Főoldal

Hírek

2017. szeptember 8.

Dráguló egyetemi élet: Leves a befőttesüvegben, rántott hús és fasírt az alufóliában

Húsleves, rántott hús, csirkepörkölt és fasírt – ez a négy legnépszerűbb étel az anyukák körében, akik egyetemista gyermeküknek csomagolnak útravalót. Így jól lehet spórolni, hiszen egy év alatt így is közel egymillió forintot költ élelmiszerre egy átlagos magyar egyetemi hallgató. Vannak előrelátók, akik időben belevágnak, hogy félretegyenek gyermekeik, unokáik tanulmányaira. Ennek egyik eszköze az életbiztosítás. A CIG Pannónia saját adatai szerint a szülők gyermekük 6 éves korában kötik meg a biztosítást és kezdenek el az egyetemi évekre megtakarítani. Ők átlagosan évente 172 ezer forintot tesznek félre a gyereknek.

2017. augusztus 29.

Spanyolországban folytatja nemzetközi terjeszkedését a CIG Pannónia

Kezesi biztosítási termékkel lépett a spanyol piacra a CIG Pannónia vagyonbiztosítója, így a társaság határon átívelő szolgáltatásaival már több országban is jelen van.

 

Döntött az osztalékpolitikájáról a CIG Pannónia

Részvényenként 10 forint osztalék fizetését tervezi a 2017-es üzleti év eredményéből a CIG Pannónia, utána pedig az adózott nyereség legfeljebb felét kívánják szétosztani a részvényesek között, amennyiben a feltételek ezt lehetővé teszik – erről döntött a biztosító igazgatósága.

2017. augusztus 22.

Gyorsjelentés: közel 2,5 milliárd forint nyereség a CIG Pannóniánál az első félévben

Lezárult a nemrégiben felvásárolt biztosítók beolvasztásának jogi folyamata, és tovább javultak az értékesítési számok, így a CIG Pannónia csoport 2,484 milliárd forint nyereséget könyvelhetett el, a biztosítási díjbevétel pedig közel 50 százalékkal magasabb, mint a tavalyi első félévben – áll a biztosító nemzetközi számviteli szabályok szerint készített második negyedéves gyorsjelentésében.

2017. július 18.

Szuperszámítógép és mesterséges intelligencia a rákos betegek gyógyulásáért

A CIG Pannónia Best Doctors egészségbiztosítással rendelkező ügyfeleit és családtagjait súlyos betegség esetén már nem csak a neves külföldi specialisták, hanem az IBM Watson névre "keresztelt" szuperszámítógépe is segíti a gyógyulásban. Erre szükség is van, mivel drámai a helyzet: Magyarországon a legrosszabbak a túlélési esélyei azoknak, akiket daganatos betegséggel diagnosztizálnak.

 

Rendkívüli közzététel a Pannónia Biztosítók beolvadásáról

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte a Pannónia Életbiztosító Zrt. beolvadását a Társaságba, illetve a Pannónia Általános Biztosító Zrt. beolvadását a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-be.