> Főoldal

Hírek

A CIG Pannónia megkapta az MKB Biztosítók felvásárlásához szükséges engedélyeket
vissza

2016. december 22.

A CIG Pannónia megkapta az MKB Biztosítók felvásárlásához szükséges engedélyeket

A Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Nemzeti Bank is engedélyezte, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. minősített befolyást szerezzen az MKB Életbiztosító Zrt.-ben, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt.-ben. A tranzakciót a felek a köztük lévő megállapodás értelmében 2016 év végéig tervezik lezárni.

A CIG Pannónia a 2014-es üzleti stratégiaváltás óta tartósan nyereségesen működik, és mára olyannyira megerősödött, hogy folyamatosan figyeli az akvizíciós lehetőségeket a biztosítási piacon. Az első felvásárlást ősszel jelentette be a CIG Pannónia: a 2016. október 7-én aláírt megállapodás értelmében az MKB Életbiztosító Zrt. részvényeinek 98,97 százaléka a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., illetve az MKB Általános Biztosító Zrt. részvényeinek 98,98 százaléka a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. tulajdonába kerül. 

A CIG Pannónia megkapta mind a Gazdasági Versenyhivatal, mind pedig a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyét, a tranzakció a tervek szerint 2016 év végén zárul. 

A tranzakció kapcsán az MKB Biztosítók ügyfeleinek semmilyen külön teendője nincs, a várható változásokról az új tulajdonos folyamatosan tájékoztatást ad majd számukra.

A felvásárlással kapcsolatban dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója elmondta: „Célunk továbbra is, hogy a cégcsoport az ügyfelek számára vonzó termékek fejlesztésére összpontosítson, folytassa az értékesítési csatornáinak átalakítását, az értékes réspiacokon meghatározó szerepet töltsön be, és a tartósan nyereséges működést, a befektetői érdekeket helyezze előtérbe.”