> Főoldal

Hírek

Ki tud többet a pénzügyekről? Indul a 6. PénzSztár verseny
vissza

Ki tud többet a pénzügyekről? Indul a 6. PénzSztár verseny

1095 négyfős, 14-22 évesekből álló középiskolás csapat részvételével, október 11-én startol a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye. A játékos megmérettetés több mint 50 szervezet – köztük 12 egyetem – példaértékű összefogásával, a Budapest Bank kiemelt és a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. ezüst fokozatú támogatásával, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Gazdasági Versenyhivatal szakmai partnerségével, immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A verseny célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi műveltség fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában

 

A 2018-as győzelem reményében összesen 1095 négyfős középiskolás csapat jelezte részvételi szándékát. Közülük 997 magyarországi, 61 erdélyi, 21 vajdasági és 16 felvidéki. A legtöbb, 70 csapat Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, 69 csapat Csongrád megyéből, 60 csapat pedig Bács-Kiskun megyéből regisztrált.

Az október 11-én és 25-én tartandó, kétfordulós internetes előselejtező eredménye alapján dől el, hogy a 19 hazai megyéből és Budapestről, illetve a határon túli magyarlakta területekről melyik 5-5 – összesen 115 – csapat kerül be a helyszíni fordulókba. A november 8-án, 23 helyszínen párhuzamosan megrendezendő selejtező eredménye alapján a 100 hazai csapatból 35, míg a 15 határon túliból 5 mehet tovább a november 22-i középdöntőbe. A hazaiak közül a budapesti és a megyei győztesek, illetve rajtuk kívül 6 régióból a további két, a közép-magyarországi régióból pedig a további három legmagasabb pontszámot elért csapat jut tovább, míg a határon túliak közül a három helyszíni győztes és a további két legmagasabb pontszámot elért csapat. A középdöntő a hazai csapatok számára a 7 magyarországi régióban lesz, míg a határon túliaknak egy külön magyarországi helyszínen. Innen a legjobb 7 hazai és 1 határon túli csapat kap meghívást a november 29-i budapesti elődöntőbe, majd közülük a legsikeresebb 5 team mérkőzhet meg egymással december 13-án, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében megrendezendő országos döntőben.

„A magyar biztosítási piac meghatározó hazai szereplőjeként számunkra is kiemelten fontos a lakosság pénzügyi ismereteinek, pénzügyi tudatosságának javítása. Ezt a tudást legjobb már fiatalkorban elsajátítani ahhoz, hogy felnőttként megfontoltan tudjunk pénzügyi döntéseket hozni, sikeresen vállalkozhassunk, vagy éppen a legmegfelelőbb életbiztosítást válasszuk ki családunk számára. Emellett az is fontos a számunkra, hogy a jövő biztosítási szakembereit, aktuáriusait segítsük kinevelni. Ezért is támogatjuk a PénzSztár versenyt, amely példamutató edukációs munkát végez” – mondta dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója.

A nyertes csapat minden tagját a Budapest Bank 100 ezer forinttal díjazza, míg a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) egy-egy okostelefonnal jutalmazza. Ezek mellett a versenyzőkre további értékes nyeremények, illetve tudásalapú szakmai díjak – továbbképzések és tréningek – is várnak. Az a három középiskola, ahonnan a legtöbb csapat megoldja az előselejtező két online tesztjét – az elért eredménytől függetlenül – különdíjban részesül. Nyereményük egy-egy oktatási szimulációs szoftverlicenc, amely további segítséget nyújthat számukra a pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismeretek elsajátításában.