> Főoldal | Pannónia Nyugdíjpénztár

Pannónia Nyugdíjpénztár

 

A Pannónia Nyugdíjpénztár 1994 decemberében alakult a villamosenergia-ipari nagy munkáltatók valamint az érdekképviseletek kezdeményezésére és támogatásával, VIT Nyugdíjpénztár néven. Működési múltja alapján az egyik legrégebbi önkéntes nyugdíjpénztár.

A Pénztár 35 ezer főt meghaladó tagsága alapvetően a villamosenergia-ipari, a bányászati és a gázipari dolgozók köréből került ki, de nyílt pénztár jellege miatt sokan választották, választják az „ágazatokon kívüliek” is.

A Pannónia Nyugdíjpénztár és CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. között 2011 májusában Pénztári Stratégiai Együttműködés jött létre, amelynek neve a CIG Partnerség.

 

A Pannónia Nyugdíjpénztár az egyik legnagyobb független önkéntes nyugdíjpénztári vagyonnal rendelkező pénztár országos szinten:

a tagok megtakarítása 2017. végén meghaladja a 110 Mrd forintot

a tagok átlagos megtakarítása 2017. végén több mint 3,1 millió forint

 

A Nyugdíjpénztár folyamatos növekedésében szerepet játszanak a beolvadások is, amikor más nyugdíjpénztárak szervezetileg csatlakoznak a Pannóniához:

2012. Mobilitás Önkéntes Nyugdíjpénztár  (MOL társaságcsoport dolgozóinak pénztára)

2013. XI. Kerületi Munkavállalói Önkéntes Nyugdíjpénztár

2015: QUAESTOR Önkéntes Nyugdíjpénztár

 

A szektorátlag közel 3-szorosát kitevő egyéni megtakarítások oka a folyamatosan kiemelkedő jó hozamok és a kimagasló befizetések. Pénztárunkban havi átlagos befizetés meghaladja a 20 ezer forintot, míg a szektorátlag a 10 ezer forintot sem éri el.

A Pannónia Nyugdíjpénztár célja a dinamikus létszám és vagyon növekedés, hosszú távon pedig a hazai pénztári piac vezető szereplőjévé válás.

Céljai elérésének érdekében a Nyugdíjpénztár tagjai részére a jövőben is versenyképes befektetési hozamokat, továbbá a CIG Partnerség és egyéb partnerei révén egyéb, kedvezményes pénzügyi szolgáltatásokat kíván nyújtani.

 

Még több részlet a Pannónia Nyugdíjpénztárról itt érhető el.