> Főoldal | Rólunk | Történetünk

Történetünk

A Társaságot 2007 végén ismert és elismert magyar közéleti személyiségek és hazai biztosítási szakemberek – csak néhányat említve: Dr. Járai Zsigmond, Horváth Béla, Dr. Bayer József, Dr. Nobilis Kristóf, Dr.  Vizi E. Szilveszter, Dr. Martonyi János -  alapították CIG Közép-európai Biztosító Zrt. néven, amely működését 2008-ban kezdte meg.
A Biztosító 2010 őszétől CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. néven folytatja tevékenységét.

Az alapítói szándék egy olyan hiteles hazai személyiségek által támogatott, az ő magántőkéjükön alapuló, magyar vezetők által irányított, hazai piacra koncentráló biztosító társaság létrehozása volt, amely rövid időn belül a hazai piac meghatározó szereplőjévé válik. Ennek fontos eleme volt a kölcsönösségi elv érvényesítése: tulajdonosaink váljanak ügyfelekké, ügyfeleink pedig tulajdonossá. Ezt a célt szolgálta a CIGPANNONIA részvények 2010. évi nyilvános kibocsátása és bevezetése is a Budapesti Értéktőzsdére.

2011-ben kezdte meg működését a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt., a CIG Pannónia Életbiztosító 100%-os tulajdonában lévő, nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata. Fókuszában a hazai
kis- és középvállalatok, állami és önkormányzati intézmények, vállalatok, szakmai kamarák, egyesületek, szövetségek állnak. Mindemellett jelen van a lengyel, észt, litván, lett és olasz piacokon is szállítmánybiztosítási termékével.

A CIG Pannónia Életbiztosító  és stratégiai partnere, a Pannónia Nyugdíjpénztár 2011-ben közösen alapította a Pannónia Befektetési Szolgáltatót, amely elsősorban intézményi ügyfelek – főként biztosítók és pénztárak – részére végez portfoliókezelési szolgáltatást. 2013-ban befektetési alapkezelővé alakult át, ezzel egyidejűleg felvette a Pannónia CIG Alapkezelő nevet.