> Főoldal | Rólunk | Vezetőség | Általános biztosító

Általános biztosító

Igazgatóság, CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.

Dr. Kádár Gabriella, az igazgatóság elnöke

Dr. Kádár Gabriella tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végezte, a diploma megszerzését, jogi szakvizsga letételét követően biztosítási szakjogász képesítést szerzett. Az ING cégcsoport különböző területein dolgozott 1994 és 2003 közötti időszakban, ügyvezető igazgatóként a nyugdíjpénztári, majd a munkavállalói juttatásokkal foglalkozó (Employee Benefit) területeket vezette. Ezt követően, 2003 és 2009 között a „Deloitte Magyarország” marketing és üzletfejlesztési igazgatója volt. 2009 októberétől a CIG Pannónia Életbiztosító alternatív értékesítési csatornáért volt felelős, ezt követően pedig az értékesítési vezérigazgató-helyettesi pozíciót töltötte be. 2014. januárjától a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója, február 24-étől pedig a CIG Pannónia EMABIT Zrt. igazgatósági elnöki teendőit is ellátja.

Busa Zoltán, vezérigazgató
 

Busa Zoltán 2000-2006 között az OTP Garancia Biztosító Rt. Központi Üzleti és Bróker Igazgatóság értékesítési igazgatói posztját töltötte be, majd ezt követően a CIB Biztosítási Alkusz Kft.-nél csoportvezetőként dolgozott. 2007 és 2010 között a Groupama Garancia Biztosító Zrt.-nél különféle igazgatói feladatokat látott el, 2010-ben csatlakozott a CIG Pannónia csapatához.

Barta Miklós, általános vezérigazgató-helyettes

Barta Miklós a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem aktuárius szakirányán szerzett közgazdász végzettséget. 2003-ban a KPMG Hungária Kft-nél helyezkedett el könyvvizsgáló asszisztensként, majd 2007-től könyvvizsgálati menedzseri feladatokat látott el. 2008-ban ACCA diplomát (az ACCA – Association of Chartered Certified Accountants – a világ vezető pénzügyi és számviteli szakembereit tömörítő szakmai szervezete), 2011-ben a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál okleveles könyvvizsgálói képesítést szerzett. A Társasághoz 2011 januárjában csatlakozott kontrolling igazgatóként, 2012-től pedig pénzügyi- és kontrolling igazgatói posztot töltött be, 2012 októberétől pénzügyi- 2013 júliusától pedig általános vezérigazgató-helyettes.

 

 

Felügyelő Bizottság, CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.

Fekete Imréné
Fekete Imréné Gazdag Katalin diplomáját a Budapesti Marx Károly Közgazdasági Egyetemen szerezte 1969-ben. Okleveles könyvvizsgáló képesítéssel és tőzsdei szakvizsgával rendelkezik. Szakmai pályafutását az Országos Takarékpénztárban kezdte, majd a Pénzügyminisztériumban és az Állami Számvevőszéknél dolgozott. Az Ernst & Young Kft-nél 1992-től 2007-ig volt könyvvizsgáló, partner, majd ügyvezető. 2008-tól 2013-ig a Könyvvizsgálók Közfelügyeleti Bizottságának tagjaként tevékenykedett.

 

Dr. Móricz Gábor
1973-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma: Budapesti Corvinus Egyetem), majd posztgraduális képzésben nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakon szakközgazdász képesítést és egyetemi doktori címet is szerzett. A diploma megszerzése után a Honvédelmi Minisztériumban kezdett dolgozni, ahol hadnagyi rendfokozattal hivatásos állományba került, majd ezredesként ment nyugdíjba 1992-ben. A Concorde Értékpapír Zrt. alapítója és felügyelőbizottsági tagja. 1994 óta a Kaptár Befektetési Zrt. vezetője, igazgatósági tagja. 2007-ben részt vett a Kibocsátó megalapításában.

Papp István
Papp István diplomáját a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte meg 1975-ben. Adótanácsadói és okleveles könyvvizsgálói képesítéssel is rendelkezik. 1979 és 1982 között a Külkereskedelmi Minisztérium Közgazdasági Főosztályának főelőadója volt, majd ezt követően az Ipari Minisztérium Közgazdasági Főosztályán osztályvezető helyettesi pozíciót töltött be. 1990 és 1991 között a Vegyiműveket Tervező Vállalat gazdasági vezérigazgató helyettese, majd 1991-től a P and P Mérlegdoktor Könyvvizsgáló Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa.

 

Audit Bizottság, CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.

  • Dr. Móricz Gábor
  • Fekete Imréné
  • Papp István

Egyéb vezetők a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt-nél

  • Dr. Csevár Antal, vezető jogtanácsos, fogyasztóvédelmi, adatvédelemi felelős
  • Dr. Búzás Pál, vezető kockázatkezelő
  • Dr. Pintér Imre, compliance felelős
  • Kelemen Erika, vezető aktuárius
  • Dr. Halász Katalin, vezető orvos
  • Dr. Marczi Erika, belső ellenőrzés vezetője
  • Barta Miklós, számviteli rendért felelős vezető