Vezetőség


ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÓ


Igazgatóság, CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.

 

Dr. Kádár Gabriella

Dr. Kádár Gabriella, az igazgatóság elnöke, megbízott vezérigazgató

Dr. Kádár Gabriella tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végezte, a diploma megszerzését, jogi szakvizsga letételét követően biztosítási szakjogász képesítést szerzett. Az ING cégcsoport különböző területein dolgozott 1994 és 2003 közötti időszakban, ügyvezető igazgatóként a nyugdíjpénztári, majd a munkavállalói juttatásokkal foglalkozó (Employee Benefit) területeket vezette. Ezt követően, 2003 és 2009 között a „Deloitte Magyarország” marketing és üzletfejlesztési igazgatója volt. 2009 októberétől a CIG Pannónia Életbiztosító alternatív értékesítési csatornáért volt felelős, ezt követően pedig az értékesítési vezérigazgató-helyettesi pozíciót töltötte be. 2014. januárjától a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója, február 24-étől pedig a CIG Pannónia EMABIT Zrt. igazgatósági elnöki teendőit is ellátja, megbízott vezérigazgató.

Barta Miklós

Barta Miklós, igazgatósági tag, általános vezérigazgató-helyettes

Barta Miklós a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem aktuárius szakirányán szerzett közgazdász végzettséget. 2003-ban a KPMG Hungária Kft-nél helyezkedett el könyvvizsgáló asszisztensként, majd 2007-től könyvvizsgálati menedzseri feladatokat látott el. 2008-ban ACCA diplomát (az ACCA – Association of Chartered Certified Accountants – a világ vezető pénzügyi és számviteli szakembereit tömörítő szakmai szervezete), 2011-ben a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál okleveles könyvvizsgálói képesítést szerzett. A Társasághoz 2011 januárjában csatlakozott kontrolling igazgatóként, 2012-től pedig pénzügyi- és kontrolling igazgatói posztot töltött be, 2012 októberétől pénzügyi- 2013 júliusától pedig általános vezérigazgató-helyettes.

Dr. Bogdánffy Péter

Dr. Bogdánffy Péter, igazgatósági tag

Dr. Bogdánffy Péter a diplomáját Szegeden a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. Ezzel egyidejűleg elvégezte a Potsdami Egyetem német és európai gazdasági jogi képzését. Szakmai karrierjét jogászként 2000–ben a Noerr Ügyvédi Irodában kezdte, ezt követően pedig a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda munkatársaként tevékenykedett. 2008-2011-ig a Siemens Zrt. Igazgatósági tagja volt, emellett vezető jogászként ellátta a Siemens magyarországi vállalatainak teljes körű jogi irányítását. 2011-től a BROKERNET Investment Holding Zrt. Igazgatóságának tagja és vezérigazgató helyettese, 2012-től a BROKERNET Investment Holding Zrt. Igazgatóságának elnöke és a Quantis Alpha Zrt. felügyelőbizottsági tagja. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. felügyelőbizottságának 2013. és 2015. között volt tagja, amelyet követően egyéni vállalkozásában management tanácsadó, majd 2016 májusától ügyvéd. 2019 februárjától a Keszthelyi Holding Zrt. felügyelőbizottságának tagja. A szakember jogi diplomája és jogi szakvizsgája mellett anyanyelvi szintű német és felsőfokú angol nyelvismerettel rendelkezik. A Budapesti Ügyvédi Kamara és a Magyar Vállalati Compliance Társaság tagja.

Dr. Fedák István

Dr. Fedák István, igazgatósági tag

Dr. Fedák István 1998-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen MBA külgazdasági, majd 2002-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán jogi diplomát szerzett. Mérlegképes könyvelő.
Pályafutását a Creditanstalt Rt-nél kockázatkezelőként kezdte, majd a Magyar Factor Rt-nél előbb üzletfejlesztési menedzser, majd kockázatkezelési vezető. A jogi diploma megszerzését követően a Fedák Ügyvédi Irodában, majd az MFB Fejlesztési Bankban dolgozik. 2008-2015 között az OT INDUSTRIES Csoport vállalatainál tölt be pénzügyi és ügyvezetői pozíciókat. Ezt követően egy évig az Eurobond Kft. ügyvezető igazgatója volt. 2016-tól a Keszthelyi Holding Zrt. pénzügyi és jogi vezérigazgató-helyettese, ezzel párhuzamosan 2017-től az Agenta-Consulting Kft. ügyvezető igazgatója. 2018-2019. között az Insurance Média Kft. ügyvezető igazgatója. Angol és német felsőfokú nyelvtudással rendelkezik. A Magyar Közgazdasági Társaság tagja.

 

Horváth Gergely Domonkos

Horváth Gergely Domonkos, igazgatósági tag

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen mérnök – közgazdász-, a Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki-, a University of Pittsbugh képzésén MBA diplomát szerzett. Az elmúlt 20 évben különböző felsővezetői pozíciókat töltött be, így többek között a Merkantil Bank, és a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese, a Keler Zrt., a Betonút Zrt, és az MNV vezérigazgatója, a Magyar Posta, ACE és az Assiciation of Futures Markets elnöke, illetve a CEECSDA főtitkára volt.

 

Dr. Király Mária

Dr. Király Mária, igazgatósági tag

Vállalati tervező-elemző okleveles közgazdász, majd vállalati komplex vezetői szakközgazdász képesítést, és közgazdasági doktori címet szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1990 óta Magyarország legnagyobb kiadóvállalata, az Axel Springer cégcsoport operatív irányítója. Feladatai közé tartozik többek között a szervezetek operatív üzleti felügyelete, vezetői információs rendszer irányítása, gazdálkodási stratégiák meghatározása. 2013-tól a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatóságának tagja, 2014-től az igazgatóság elnöke. A Magyar Lapkiadók Egyesülete elnökségének tagja.

 

 

Felügyelőbizottság, CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.

Dr. Móricz Gábor

Dr. Móricz Gábor, felügyelőbizottsági elnök

1973-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma: Budapesti Corvinus Egyetem), majd posztgraduális képzésben nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakon szakközgazdász képesítést és egyetemi doktori címet is szerzett. A diploma megszerzése után a Honvédelmi Minisztériumban kezdett dolgozni, ahol hadnagyi rendfokozattal hivatásos állományba került, majd ezredesként ment nyugdíjba 1992-ben. A Concorde Értékpapír Zrt. alapítója és felügyelőbizottsági tagja. 1994 óta a Kaptár Befektetési Zrt. vezetője, igazgatósági tagja. 2007-ben részt vett a Kibocsátó megalapításában.

Dr. Bayer József

Dr. Bayer József, felügyelőbizottsági tag

Dr. Bayer József 1974-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma: Budapesti Corvinus Egyetem). 1976-ban megszerezte az egyetemi doktori címet, 1985-ben a közgazdaságtudományok kandidátusa lett. 1978. január 1-től 1983. június 1-ig a bécsi Collegium Hungaricum tudományos titkára. 1983. szeptemberétől 1984. augusztus 1-ig a Stuttgarti Egyetemen készítette elő a kandidátusi értekezését, ahol vendégelőadói feladatokat is ellátott. 1984. októberétől 1989. március 31-ig a Magyar Televízió kereskedelmi főigazgatója. 1989. április 1-től a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási egyetem (ma: Budapesti Corvinus Egyetem) magántanára. 1989-től napjainkig az Axel Springer Budapest Kiadó Kft., 2014. november 6-i átalakítása óta a Ringier Axel Springer Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. 2007-ben részt vett a CIG Pannónia Életbiztosító megalapításában, azóta a felügyelőbizottság tagja volt, majd felállításától 2013. április 18-áig az Audit Bizottság elnöke.

 

Boros István

Boros István, felügyelőbizottsági tag

Boros István 1972-ben végzett a Külkereskedelmi Főiskolán, majd 1992-ben a BKE Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok szakközgazdász képesítését is megszerezte. 1974-86 között külkereskedelmi vállalati tapasztalatot szerzett Magyarországon, közben 1981-86 között a párizsi magyar kereskedelmi képviseleten dolgozott. 1989 és 1995 között a Hungexpo Rt. vezérigazgató-helyettese volt, részt vett több magyar-külföldi vegyesvállalat létrehozásában és felügyeletében (Publicis Magyarország, Szonda-Ipsos). 1995-től a Cegos Tanácsadó és Tréning Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2015-től a Zrt.-vé alakult cég tulajdonos-vezérigazgatója.

A Magyar Francia Kereskedelmi és Iparkamara alapító alelnöke (1991-1997), majd elnöke (2003-2007), 2007-2010 között pedig az Igazgatóság tagja volt. Az Autonómia Alapítvány Kuratóriumának elnöke 2002-2014 között. A Budapesti Fesztiválzenekar Kuratóriumának tagja 2009-től, a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. Igazgatósági tagja 2004-2009 között. 2006-ban a Francia Nemzeti Érdemrend tiszti fokozatának kitüntetettje.

 

Fekete Imréné

Fekete Imréné, felügyelőbizottsági tag

Fekete Imréné Gazdag Katalin diplomáját a Budapesti Marx Károly Közgazdasági Egyetemen szerezte 1969-ben. Okleveles könyvvizsgáló képesítéssel és tőzsdei szakvizsgával rendelkezik. Szakmai pályafutását az Országos Takarékpénztárban kezdte, majd a Pénzügyminisztériumban és az Állami Számvevőszéknél dolgozott. Az Ernst & Young Kft-nél 1992-től 2007-ig volt könyvvizsgáló, partner, majd ügyvezető. 2008-tól 2013-ig a Könyvvizsgálók Közfelügyeleti Bizottságának tagjaként tevékenykedett.

Papp István

Papp István, felügyelőbizottsági tag

Papp István diplomáját a Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte meg 1975-ben. Adótanácsadói és okleveles könyvvizsgálói képesítéssel is rendelkezik. 1979 és 1982 között a Külkereskedelmi Minisztérium Közgazdasági Főosztályának főelőadója volt, majd ezt követően az Ipari Minisztérium Közgazdasági Főosztályán osztályvezető helyettesi pozíciót töltött be. 1990 és 1991 között a Vegyiműveket Tervező Vállalat gazdasági vezérigazgató helyettese, majd 1991-től a P and P Mérlegdoktor Könyvvizsgáló Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa.

Tima János

Tima János, felügyelőbizottsági tag

Tima János pénzügyi területen dolgozott 2005-től 2017-ig a Provident Zrt-nél, a Budapest Bank Zrt-nél és az FHB kereskedelmi Bank Zrt-nél, ahol fiókigazgató, illetve gazdasági igazgató tisztségeket töltött be. 2013 és 2017 között a Mészáros és Mészáros Kft. gazdasági igazgatója. Jelenleg a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft., az Agrosystem Zrt., a Magyar Sportmárka Zrt., a Veszprém Handball Zrt., a RÉZ-HEGY Településfejlesztő Kft., a MÁTRA ENERGY Holding Zrt., a 4IG Nyrt., a Keszthelyi Holding Zrt. felügyelőbizottságának tagja, a KONZUM Nyrt. és az OPUS Globál Nyrt. felügyelőbizottságának és auditbizottságának elnöke. Ezzel párhuzamosan ügyvezető igazgató a K-Investment Partner Kft., az ECHO Penisola Kft., B+T Management Kft., a Wellnesshotel Építő Kft. vállalkozásokban, az igazgatótanács, illetve az igazgatóság tagja a Wamsler SE, Appeninn Vagyonkezelő Nyrt., vállalkozásokban. A Talentis Consulting Zrt-nél 2018. áprilisa óta igazgatósági tag és vezérigazgató. Mérlegképes könyvelő.

 

Veisz Ákos

Veisz Ákos, felügyelőbizottsági tag

2006-ban a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy szakán szerzett közgazdász diplomát, az egyetem Szakmai Díjának kitüntetettje. 2005-ben ERASMUS ösztöndíjjal a Tilburgi Egyetemen (Hollandia) folytatott tanulmányokat, 2007-2010 között több külföldi szakmai továbbképzésen vett részt árfolyam politika, pénzügyi piacok és államadósság kezelés témákban. 2006 és 2010 között a Pénzügyminisztérium Gazdaságpolitikai főosztályán pénzügyi elemzőként, ezt követően közgazdasági elemzőként a Miniszterelnökségen dolgozott dr. Szapáry György, gazdaságpolitikai főtanácsadó mellett.

2011-től Magyarország Washingtoni Nagykövetségén pénzügyi és gazdaságpolitikai ügyekért felelős diplomata volt.

2015. február óta az MKB Bank tanácsadója, 2015. augusztustól az MKB Bank stratégiai területért felelős igazgatója, 2017. januártól a Stratégiai Ügyvezető Igazgatóság ügyvezető igazgatója. Feladatai közé tartozik az MKB Csoport stratégiai és elemzési kompetenciájának és a bank központi termékfejlesztési, üzleti fejlesztési területeinek vezetése. Részt vesz a hazai és nemzetközi szakmai és érdekképviseleti szervek munkájában.

2002 óta a Budapesti Corvinus Egyetemen működő Heller Farkas Szakkollégium tagja, pénzügyi vezetője, majd a szakkollégium elnöke. 2006-tól a szervezet senior tagja, több pénzügyi témájú kurzus előadója.

 

Egyéb vezetők a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt-nél

  • Dr. Búzás Pál, kockázatkezelési vezető
  • Dr. Csevár Antal, vezető jogász, adatvédelmi felelős
  • Dr. Divinyi Katalin, fogyasztóvédelmi kapcsolattartó
  • Dr. Jónásné Dr. Szigeti Zsuzsanna, compliance vezető
  • Kelemen Erika, vezető aktuárius
  • Dr. Marczi Erika, belső ellenőrzési vezető
Weboldalunkon sütiket használunk látogatónk minél magasabb színvonalú kiszolgálása és az oldalon végzett tevékenységek nyomon követése érdekében. A sütikről további információkat itt talál: Cookie szabályzat