> Főoldal

Hírek

Spanyolországban folytatja nemzetközi terjeszkedését a CIG Pannónia
vissza

2017. augusztus 29.

Spanyolországban folytatja nemzetközi terjeszkedését a CIG Pannónia

Kezesi biztosítási termékkel lépett a spanyol piacra a CIG Pannónia vagyonbiztosítója, így a társaság határon átívelő szolgáltatásaival már több országban is jelen van.

A CIG Pannónia leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) az elmúlt évek nemzetközi és hazai értékesítési sikereire és tapasztalataira alapozva, valamint a szükséges engedélyek birtokában megkezdte a termékértékesítést Spanyolországban. 

A dinamikus hazai piacszerzés után az EMABIT az elmúlt években a külföldi piacokon is megjelent réspiacokon: 2012-ben fuvarozóknak kialakított speciális felelősségbiztosítással lépett piacra Lengyelországban, egy évvel később szállítmánybiztosítási terméket vezetett be Litvániában, míg 2014 óta Olaszországban értékesít kezesi biztosításokat. Egyedi, speciális helyzetekre nyújtott biztosítási megoldásokkal pedig Szlovákiában és Romániában is jelen van.

„A CIG Pannónia stratégiájának megfelelően a határon átnyúló szolgáltatások kialakításakor az elmúlt években olyan szegmensekre és termékekre fókuszáltunk, amelyekben tapasztalattal és eredményekkel bírunk. Ilyenek a kezesi biztosítások is, amelyekkel a hazai és a nemzetközi piacokon is eredményesen vagyunk jelen. A spanyol piacra való lépésünkkel tovább erősítjük társaságunk európai jelenlétét” – mondta el Busa Zoltán, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. vezérigazgatója.