> Főoldal

Hírek

Rendkívüli közzététel a Pannónia Biztosítók beolvadásáról
vissza

Rendkívüli közzététel a Pannónia Biztosítók beolvadásáról

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bejegyezte a Pannónia Életbiztosító Zrt. beolvadását a Társaságba, illetve a Pannónia Általános Biztosító Zrt. beolvadását a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-be.

Az átalakulás időpontja 2017. június 30. A beolvadással a Pannónia Életbiztosító Zrt. megszűnik, vagyona a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-re, mint általános jogutódra száll át. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. változatlan társasági formában, nyilvánosan működő részvénytársaságként működik tovább, a tisztségviselők személye és a társaság jegyzett tőkéje sem változik. Az MKB Bank Zrt, mint a Pannónia Életbiztosító Zrt. kisebbségi részvényese az egyesülési szerződésben foglalt részvénycsere keretében 92 744 db CIGPANNONIA részvényt kap. A csere-részvényeket a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a saját részvényeiből biztosítja, a részvények átruházására a cégbírósági bejegyzést követő 8 napon belül kerül sor, a tulajdonos értékpapírszámlájára történő transzferálással. A transzferálást követően a Társaság saját részvényeinek darabszáma 1.104.006 darabra változik.

A Pannónia Általános Biztosító Zrt. beolvadását követően szintén megszűnik, vagyona a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-re, mint általános jogutódra száll át. A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. változatlan társasági formában, zártkörűen működő részvénytársaságként működik tovább, a tisztségviselők személye és a társaság jegyzett tőkéje sem változik.

A beolvadással kapcsolatban külön teendője nincs az érintett ügyfeleknek, a változásokról a jogutód biztosítók írásban küldenek részükre részletes tájékoztatást.

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.